FERİT AYSAN KİMDİR?

 

Atatürk hayranı yedi çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak 1933 yılında o zamanlar ortaokulu bile olmayan Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu ve ilkoklu orada tamamladı. Devlet memuru olan babasının geliri ve halı dokuyarak aile  bütçesine yardım eden annesinin gayreti de onu başka şehire ortaokula göndermeye yetmedi. Öğretime devam edebilme ümidini ve büyük şehre gidebilme çocukluk hayalleriyle süsleyerek bir yıl bekledi. Öğrenim hayatı boyunca hem çalıştı hem okudu. 1956 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Öğrencilik yıllarında ki iş deneyimi ile şantiye şefi olarak meslek hayatına başladı. Sırasıyla Çelik Silolar, Bartın Çimento Fabrikası, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları, Liman İnşaatları Şantiye Şeflikleri yaptı. 1962 yılında şantiye şefi olarak başladığı çalışma yaşamına firmanın ortağı ve yöneticisi olarak devam etti. Türk Müteahhitlik firmalarının yurt dışında iş yapabilmesi için gerekli mevzuatın olmayışına bir çare bulabilmek için yıllarca uğraştı ve sonuç alabilmenin mutluluğunu yaşadı.

1974 yılında dilbilimci Leyla ATAÇ ile evlendi. Başarıları ile gurur duydukları iki çocukları oldu. Çalışma hayatını 1980 yılında Suudi Arabistan'da kurduğu ortak yöneticisi olduğu şirketle sürdürdü. Suudi ortaklı şirketin yaptığı sanayi yatırımların planlama  kuruluş ve işletmelerini organize etti. Bu fabrikalarda pek çok makine teçhizat ve üretim hattı Türk mühendisleri ve şirketleri tarafından projelendirilmiş ve üretilmiş olup gurur duyabileceğimiz bir şekilde yıllardır çalışmaya devam etmektedir.

Batman İskenderun Petrol Boru Hattı, Dörtyol Deniz Terminali,  Erdemir Liman İnşaatı gibi stratejik öneme sahip birçok projeye imza atıp vaktinde tamamladı. Ülkemiz işçi ve mühendislerinin bir bütün olarak tamamladığı bu işlerle ilerleyen yaşlarında hep gurur duydu. 84 yaşında İstanbul'da hayata gözlerini yumdu aramızdan ayrıldı.

İş yaşamında ki başarısı kadar yardımseverliği ve eğitim öğretime verdi önem ve destekle tanınıyordu. Okulumuz hariçinde İstanbul Bakırköy'de de bir okul yaptırmış ve eğitime kazandırmıştı.

Biz de, Ferit AYSAN eşi Leyla ATAÇ ile beraber ülkemizin saygın sivil toplum kuruluşlarından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kağıthane Şubesinin büyük destek ve fedakarlıklarıyla açılan okulumuz adına okulumuz inşaatında ve eğitim öğretime açılmasında emeği geçenlere minnet borcumuzu tekrar ediyoruz her birini şükranla anıyoruz.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 7  kişi beğendi